GEORGE HODIŞAN & ANDREI ŞTIOP: Oraşul pe mâini bune

Foto: Andrei Ştiop

Foto: Andrei Ştiop

Luni, 12 mai 2014, în Sala Festivă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea a avut loc o întâlnire între criticul de artă Ramona Novicov, conf. univ. dr. la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură din Oradea, și elevi din clasele a V-a, a VII-a și a XI-a.

Cu această ocazie, doamna Novicov le-a vorbit elevilor despre o parte din monumentele arhitectonice ale orașului și degradarea lor în timp, încercând și să îndrume tinerii spre meserii din domeniul artei prin care să ajute la restaurarea edificiilor orașului nostru.

Scopul vizitei doamnei Ramona Novicov la liceul nostru a fost să creeze o legătură între generațiile universitare și cele liceale, pentru a putea orienta elevii interesați de artă și de reabilitarea clădirilor din Oradea spre meserii în acest domeniu. Doamna profesoară de istorie a artei de la Universitatea din Oradea dorește să lase soarta orașului „pe mâini bune”, care știu pericolele și soluțiile problemelor construcțiilor din oraș.

Prof. Novicov, venită la invitaţia doamnei profesoare de desen Violeta Jăhăleanu, ne-a mărturisit că a rămas surprinsă de interesul elevilor prezenți la această întâlnire, chiar dacă diferențele de vârstă dintre ei erau mari, și ne-a spus că intenționează să mai aibă astfel de întruniri cu elevii din liceul nostru.

GEORGE HODIŞAN, ANDREI ŞTIOP

Leave a comment